Jobbig hosta

Nu har man äntligen blivit av med influensan och nu är det bara en jobbig hosta och förkylning kvar. Kom just hem från apoteket. Har varit och köpt cocillana etyfin för hostan och jag hoppas att den hjälper. Är mycket piggare nu än tidigare i veckan. Men tröttheten sitter i än och kommer nog att göra det ett tag till framöver. Nu ska man njuta av en kopp gott kaffe och sitta här vid datan. Kommer att bli hemma hela veckan ut och vila upp mig. Har ingen aning vad vi ska hitta på att göra på jobbet till veckan då eleverna har sportlov. Det får man se då.

Utmaning

Här kommer en ny utmaning!
Du ska berätta 5 saker om dig själv som du tror inte så många vet, eller ALLRA helst ingen vet.
Tror du att du klarar det? Utmana dina vänner, dom du vill höra smaskiga detaljer ifrån. Och håll sedan utkik i deras bloggar!
Länka den som utmanat dig.
Let the game begin!


Jag blev utmanad utav: Jossan
Jag utmanar:   Sigrid

Visste du det här om mig:

1.
Snusar på tok för mycket och borde ha slutat för länge sen.
2. Stoppar upp papperstussar i näsan när jag är förkyld.
3. Är nässpraysberoende.
4. Blir ofta sjuk. Vet inte vad det beror på.
5. Biter ofta på naglarna så att det inte är nått kvar av dem nästan.

Influensavecka

Började i lördags med feberfrossa och ont i lederna, så jag gick och la mig en stund och sov. Vaknade efter ett tag att älskling kom och la sig. Klev upp efter en liten stund och satte mig vid datorn. Vid åtta tiden kollade jag febern och hade 38.5. Satte kvar ett tag och kände hur yr jag blev. Gick till köket för att fixa en alvedon och medans brustabletten löstes upp i vattnet, så passade jag på att gå på toa. Satt där och var alldeles yr. Allting bara snurrade och kändes som om att jag skulle ramla ner från toastolen och svimma.

Gjorde mig klar och gick till köket för att ta tabletten. Gick sedan och la mig. Vaknade när älskling skulle kliva upp och satte mig vid datorn. Kände plötsligt sug efter ostbågar och hämtade dem. Kollade om det gick någon bra film på tv:n. Men det blev så att jag zappade emellan. Fastnade för en film om en barnvakt, som jag skrev i ett tidigare inlägg. Hemsk var den, men kunde sova senare.

Söndagen var lika jobbig. Hostade och hade feber till och från. Usch!! Skiftade mellan sovrummet och datarummet hela dagen. Satt och pratade med Jossan på msn, som ville att jag skulle kolla upp varför jag är sjuk så ofta. Så jag sa att jag skulle ringa om en tid dagen efter. Söndagen var lugn.

Vaknade i morse och ringde jobbet. Sa att jag blir hemma idag och att jag ska ringa och beställa tid och att jag skulle höra av mig till handledaren efteråt. Ringde hälsocentralen och fick en tid till kl: 8.55 samma dag. Tog en snabbdusch och gjorde mig i ordning. Gick dit och tog ett blodprov, samt febern, som då visade 36.5. Fick vänta ett litet tag tills provsvaret var klart och fick svaret "Virus".

Gick till affären och köpte lite behövande saker och gick sedan hem. Nu i kväll har jag suttit och tittat på serien "Merlin" som går på tv:n. Vill börja se hela den nu. Verkade vara bra. Under tiden kollade jag tempen och var på 38.5 IGEN. Den pendlar upp och ner och jag tycks aldrig bli bra. Jo, handledaren tyckte att jag skulle vara tillbaka på jobbet på torsdag, men tänker inte göra det om febern ska pendla upp och ner som den gör. Vill vara hemma och vila så mycket jag bara kan.

Denna vecka kan det dröja länge innan jag skriver i bloggen. Skriver om jag orkar. Tar på krafterna att vara sjuk. Ska väl snart försöka sova lite, eller så gott jag kan iaf. God natt!!

*Kram*

Sjuk

Lördagskvällen:

Kvällen igår var inte rolig. Försökte lägga mig tidigt för att sova, men låg bara och hostade hela tiden. Hade 38.5 i feber som mest och frös hela tiden. Kollade på en film på tv om en tjej som satt barnvakt och under tiden fick hon en massa konstiga samtal av en som ville döda henne. Ruskig men bra var den. Löste lite korsord och sen försökte jag sova, men somnade när älskling låg bredvid.



Idag: Sov rätt länge i morse och låg bara och svettades. Låg och yrade i natt och satte mig upp i sängen flera gånger. Drömde om filmen som jag såg igår. Drömde att jag var den där tjejen istället. Usch!! Somnade om till slut. Klev upp och satte mig vid datorn ett tag och sen gick jag och vilade. Började frysa igen och har fortfarande ont i kroppen. Hostar tills jag kräks oxå. Kan jag inte få bli frisk nu?

Efter älskling kom och väckte mig, satte jag mig vid datorn och har suttit här sen jag skulle ta ett varmt bad. Innan åt jag en macka med ost på. Fick inte i mig något mer. Drack saft till. Älskling fixade ett varmt bad till mig och det var så skönt att lägga sig där en stund.

Nu sitter man här igen som vanligt. Orkar inte göra så mycket när man är sjuk. Blir hemma från jobbet minst en dag. Får se om jag är så pass pigg att jag kan åka i väg på jobbet på tisdag. Febern får utvisa det. Ska bara ta det lugnt resten av dagen.

*Kram*

Troligtvis influensan

Idag på förmiddagen när jag vaknade, var jag hur pigg som helst och sen under tiden vi hade en kompis här, kände jag hur det började värka i lederna. Tog en alvedon men det släppte inte. Gick på affären för att jag blev sugen på ostkrokar och älskling skulle köpa kattmat. Kommer hem och fikar lite med kompisen och när hon har gått, gick jag och la mig en stund.

Efter en stund vaknade jag och kunde inte sova. Låg bara och hostade så jag klev upp en stund. Sen gick jag och vilade igen och låg ca en timme, innan älskling kom och la sig. Låg ett tag till men klev upp pga hostan. Satt uppe ett bra tag och försökte vila nyss men det gick inte. Kollade febern och den visade 37.9. Ska kolla febern igen om ett tag och har jag mer, så tar jag en alvedon.

Min matlust är konstig just nu. Ena stunden känner jag hunger och andra stunden känner jag ingen hunger alls. Konstigt!! Allt jag vill nu, är att bli fri värken i kroppen, frusenheten och hostan + förkylningen. Vill på jobbet på måndag. Men kroppen får bestämma det.

*Kram*

Ps. Klockan 20.00 kollade jag febern och den visade 38.5, så jag ska ta och sova nu. God natt på er!! Ds.

37 frågor

1. Vad är klockan? 00.56.

2. Ditt Namn? Christine.

3. Smeknamn?  Chris.

4. Piercings: Ja i öronen och i näsan. 

5. Ögonfärg: Blå.

6. Födelseplats: Östersunds BB. 

7. Favoritmat: Kött och potatisgratäng.

8.  Någonsin varit i Kalifornien? Nej. 

9.  Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Nää, varför skulle jag det? 

10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Inte vad jag kommer ihåg. 

11. Varit med i någon bilolycka? Nej.

12. Krutonger eller baconbitar? Baconbitar.

13. Favoritdag på veckan? Fredagar, lördagar.

14. Favoritrestaurang: Eastern Palace och pizzeria Prinsess. 

15. Favoritsport:  Hästhoppning.

16. Favoritdrink: Har ingen speciell. 

17. Favoritglass: Rabarberglass.

18. Walt Disney eller Warner Bros: Walt Disney.

19. Favorit-snabbmatrestaurang: Max.

20. Vilken färg har din sovrumstapet? Terracotta. 

21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet?  1 gång för moppekortet.

22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Bloglovin´.

23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? Har inget kreditkort.

24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? Sitter vid datorn.

25. När går du och lägger dig? Mellan 23-01.

26. Vem kommer att svara på detta test först? Den som gör det, vem det är, är svårt. Jossan tror jag.

27. Vilken är din favoritgodis? Choklad och sura godisar.

28. Vilket tv-program missar du inte? Lokala nyheterna, men kan hända att jag missar det.

29. Senaste person/er du gick ut och åt middag med? Pappa, Silvia och min älskling. 

30. Ford eller Chevrolet? Ford.

31. Vad lyssnar du på just nu? Undulaten Casper som kvittrar så vackert.

32. Vilken är din favoritfärg? Blå. 

33. Hav eller flod? Hav.

34. Hur många tatueringar har du? Ingen.

35. Har du någon gång kört slut på bensinen?  Nej inte till moppen.

36. Katter eller hundar? Hundar, men jag har 6 katter. 

37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet: 01.09. 


Semla

I tisdags när vi var och handlade, köpte vi en förpackning med 2 semlor i. Nu i kväll tog vi och åt dem. Liten aning hårda var de, men de gick att äta ändå. Gott var det!! Har inte ätit semlor sen förra året tror jag.

                                 

För lugn dag på jobbet

Idag har det varit en sån här extremt lugn dag på jobbet igen. Skulle ha plastat in böcker, men hade ingen plast till just de böckerna, så då passade jag på att lösa lite korsord, för att få dagen att gå fortare. Efter lunch satt jag i kuren i ca en halvtimma, sen blev jag avbytt. På eftermiddagen blev det mer korsord och på slutet innan jag slutade vid halvtre, så plastade jag in 3 böcker. Det är väl typ allt jag har gjort idag. Till lunch var det korvstroganoff och ris. Mums!!

För lugn dag

Idag har det varit en lugn dag på jobbet. Började nio med att sitta och låna ut spel till elever, varav EN kom och lånade. Satt i kuren från nio till tjugo i elva. Satt och fördrev tiden med att lösa korsord. Sen var det lunch och fiskgratäng med potatis. Gott var det. Efter lunch satt man mest och gjorde ingenting. Hade inplastningsjobb, men ingen plast att plasta med. Luuugn dag med andra ord. FÖR lugn eftermiddag.

Slutade tre och åkte med samma buss som älskling, då han hade varit nere på stan efter han hade slutat. Kom hem och var uppe till kvart över fem och sen gick jag och vilade till strax innan åtta. Är så himla trött efter förra veckans förkylning, som sitter i än men inte lika mycket.

Klev upp och satte mig vid datorn efter ett toabesök och sen efter en stund, kände jag suget efter den goda soppan jag gjorde igår till middag. Den är så god, så det blev 2 portioner. Mätt blev jag. Nu sitter jag vid datorn och tar det lugnt. Kommer att göra det tills jag ska sova.

På måndag börjar jag halv nio till halv fyra. Kommer att göra det resten av tiden på jobbet tills jag har hittat ett annat jobb. Kommer att kännas tufft i början, men jag kommer att vänja mig till slut. Kommer att vara väldigt trött när man kommer hem från jobbet då.

Gratis Refill

Jag har blivit medlem på gratis refill och där kan man samla poäng till gratis refillkort, vara med i tävlingar, beställa saker, chatta, vara på forumet och spela spel. Du kan oxå värva dina vänner och skriva gratis sms. Jag tycker att du oxå ska ta chansen att bli medlem där. Klicka bara på bilden här nedan så kommer du direkt till gratis refill:


Mysigt

Älskling och jag har möblerat om i sovrummet och gjort det mysigare och mysigt blev det nog allt. Nu är det vårat sovrum igen. Skönt!! Så här blev det:






Mysig alla hjärtans dag igår

Igår var det ju alla hjärtans dag och vaknade när hemtelefonen ringde. Gick upp och tittade vem det var och det var svärmor. Hade inte jag vaknat när telefonen ringde, så hade vi inte hunnit städa något innan pappa och Silvia kom. Klev upp och började städa. När vi var klar med det. åt vi lunch och sen kom dem. Satt och drack kaffe och fikade. Pappa fick 2 presenter av mig och vi fick en bukett med röda rosor av dem.

Åkte sedan på On Off, då pappa skulle dit och fixa sin kamera som displayen hade spruckit på. Han köpte en ny och sen när det var klart, gick jag, älskling och pappa på Rusta. Åkte sedan ner på Clas Ohlson. Gick på stan ett tag efter det och avslutade med en alla hjärtans dag middag på Eastern Palace och Badhusparken efter det. Åkte sedan hem till oss och Silvia kollade sin mail och sen åkte de hem till Strömsund.

Jag och älskling gjorde inte så mycket på kvällen. Var så trötta efter stadsturen, så vi tog det bara lugnt vid varsin dator som vanligt. Vill att snön ska smälta nu, så man kan köra moppe igen.



Idag är det en fin och vacker dag med sol och det droppar lite från taket. Tog och släppte ut nymfarna på en flygtur i deras rum idag och gud vad de skrek när de fick komma ut och flyga. De blev ju så glada. Ska få ork att ta itu med deras rum innan Casper flyttar in där. Måste bara ha blomjord till ett av träden oxå. Ska se om jag ska köpa det på måndag.

Idag har jag bara suttit och löst korsord sen jag vaknade. Fikade lite. Mackor med riven morot på. Vad gott det var!! Mums..

Äntligen helg

Nu är det äntligen fredag och man har 2 härliga dagar till att vila upp sig på, så att man orkar ta sig på jobbet på måndag. Men först ska jag njuta av helgen. Idag har jag och älskling ställt ut sängen efter vårat inneboende som har bott här i 3 månader. Medans jag höll på att vika tvätten, ringde det på dörren och 2 kompisar till oss kom över en stund. Vi gjorde i ordning kaffe och värmde på bullar. Så vi satt och fikade och umgicks. Efter en stund så ringde det på dörren igen och då kom en kompis till, så alla fem satt och fikade.

När de hade gått fastnade jag med korsordstidningen ett tag och älskling fixade i sovrummet med Marcus. Satte in gästdatan där. Så tvätten är fortfarande ovikt. efter en stund av korsordslösande kom jag på att jag har ju inte pratat med en av mina kusiner sen i höstas, när jag träffade henne och min andra kusin på stan, så jag slog en pling till henne och vi satt och pratade i en timme.

När vi hade pratat klart, fastnade jag vid korsordet tills Jossan skrev till mig på msn. Har även gjort lite ändringar på min blogg. La dit en klocka oxå.  Resten av kvällen blir till att ta det lugnt. I morgon kommer pappa och Silvia in, så då ska man hitta på något med dem. Skriver kanske ett snabbt inlägg innan jag ska sova senare. Tidigare idag tog jag och fixade snabbare bredband, så om nån timme har jag 24 Mbit/s istället för 8 Mbit/s =)

*Kram*

Ps. Ni får inte glömma bort att det är Alla Hjärtans dag i morgon den 14 februari. Ds.

Åtta vanor/ovanor/fakta om mig:

Åtta vanor/ovanor om mig:


1. Sitter allt för mycket vid datorn.
2. Är för lite med mina fåglar, som behöver mer tid.
3. Snusar än, fast jag borde sluta
4. Hjälper till FÖR lite här hemma ibland.
5. Sover FÖR länge på helgerna.
6. Biter på naglarna *oops*
7. Gillar att fotografera.
8. Gillar djur.

Uppdatering av veckan

Måndag: När jag vaknade så kände jag mig mer förkyld än jag var i helgen, så jag smsade till min handledare och sa att jag är inte frisk än och att jag blir hemma idag, då jag trodde att det skulle gå över tills i morgon. Så jag fick kurera mig med halstabletter, varmt te med honung i, kan jang, Bisolvon. Hade inte ork i kroppen alls.

Tisdag: Blev inte bättre tills idag. Var lika förkyld som vanligt, om inte ännu mer. Hostade och nös som en tok och fick snyta mig stup i kvarten =(  Nös och hostade så att jag fick ont i högra skulderbladet och ont i hela kroppen. Ögonen sved och var varma och kollade febern, men hade inte feber alls.

Onsdag: Hade ont i halsen och det kändes som om att älskling skrapade med en vass kniv i halsen på mig. Hade svårt att sova gott på nätterna. Var även denna dag ganska så förkyld. Ögonen sved ganska så lite. Kroppen värkte.

Torsdag: Halsvärken hade försvunnit och näsan var inte lika snuvig som tidigare i veckan. Kände mig ganska så pigg ändå, men bestämde mig för att vara hemma hela veckan ut. Kunde lösa lite korsord på kvällen som jag tänkte göra tidigare i veckan. Tog en promenad till affären oxå.

Idag: Piggare och näsan rinner inte lika mycket. Har sovit väldigt gott i natt. Är fortfarande täppt i näsan, värken i kroppen är borta och har nu bara en jobbig rethosta kvar att tampas med i några veckor nu. Usch för förkylningar och sjukdomar över huvudtaget!! Nu vill jag vara frisk resten av året. En förkylning per år kan man väl få. Räcker gott och väl för mig.

Nu när jag är piggare och frisk, kommer jag att få mer ork till att uppdatera bloggen igen =)

*Kram*

Lugn helg

Fredag: Var hemma från jobbet då jag var så förkyld. Så jag gjorde inte så mycket på dagen. Plockade ihop lite här hemma, så att det såg lite bättre ut sen. På kvällen satt jag och spelade på blip och tog det bara lugnt.

Lördag: Vaknade redan halv åtta och klev upp. Kunde inte somna om, var för pigg för att sova vidare, fast älskling sa att jag skulle försöka somna om. Satte mig vid datorn för att kolla mailen och la dagens pussel på singelty som vanligt. Efter en stund sa älskling att vi skulle äta tårta, då han fyllde 37 år, så då var det bara att spela klart på blip och sen gå och mumsa på tårtan som var väldigt god.

Älskling fick en vit nallebjörn av mig som höll i ett rött hjärta och ett kort där jag hade skrivit både till hans födelsedag och sen på alla hjärtans dag.

   

Han blev glad för presenten iaf. Fick en kram som tack. Senare la jag mig en stund för att vila bort huvudvärken som jag hade fått och en stund efter jag hade somnat, kom älskling in och sa att vi hade främmande. Sa bara att jag ville vila en stund till och somnade om. Medans jag sov så sprang våra kompisars dotter mot dörren, så det dunkade till och jag blev irriterad och klev upp, då jag var så kissnödig oxå.

På kvällen fick älskling mer feber och jag fick jaga efter en termometer som man tar i örat, men fick tag på en som man trycker mot pannan istället. Den är inte lika bra som den vi har redan. Jag satt mest och tog det lugnt och spelade på blip hela kvällen och sprang in till älskling, som låg och vilade. Hoppas nu bara att inte jag åker på influensan efter det här.

Idag: Vaknade rätt sent och ville vila upp mig, men vaknade och kände mig konstig i kroppen. Älskling kollade febern igen och hade då 38.6. Han var uppe en stund och sen gick han och vilade. Skulle väcka honom vid tvåtiden då vi skulle få hit en kompis, som inte kom. Sen gick båda och la oss en stund och jag skulle försöka vila, men var för hungrig så det gick inte. Klev upp och satte mig vid datorn och sen gick jag på affären och köpte mat och Kan jang(till älskling). 

Sen har man inte gjort så mycket nu ikväll. Pratat med en kompis på msn och sen spelat lite på blip emellanåt. Sen kom jag på att jag hade inte uppdaterat bloggen på länge, så det var dags att göra det nu. Så nu är det gjort. Resten av kvällen blir lugn och blir hemma en dag extra för att vila upp mig, då jag känner mig så konstig i kroppen.

*Kram* 


Förkyld =(

Vaknade i morse och kände mig inte pigg. Smsade jobbet och sa att jag blir hemma idag, så nu sitter man och snorar och nyser för fullt. Hade huvudvärk oxå när jag vaknade, men den är borta nu utan att jag behövde ta en tablett. Har funderat hela tiden nu om man ska krypa ner i sängen och läsa boken Freja - Sagan om Valhalla. Men det har inte blivit av ännu. Får se vad jag hittar på att göra. Sitter i stället och pratar med en kompis på msn. Resten av dagen blir lugn.



I söndags när älskling skulle följa med Sigrid och Mariana för att visa dem vart de kunde tanka bilen, så fick jag en kram och en puss av älskling och då när jag pussade honom, pirrade det till i magen. Så har det inte gjort på länge nu. Det var den första förälskelsepirret som man får från början när man blir kär i någon. Den känslan var så härlig att känna igen =) Hoppas nu bara att det kommer flera såna fram över.

Utmaning önskad av en kompis

Ditt liv: Bra, tryggt, roligt (oftast iallafall)
Din klädstil: Söt, mysbyxor oftast och ibland jeans
Dina favoritfärger: Blå
Ditt jobb/sysselsättning: Lugnt och roligt + variationsrikt
Dina fritidsintressen: Fota, läsa (böcker och magasin), djur
Din musikstil: Pop, dance
Din familj: Snälla och helt underbara
Ditt hem: Underbart kvarter, mysigt, inte helt klart
Dina favoritsmaker: Choklad
Ditt utseende: Kort hår färgat i mörkbrun ton som numera börjar bli utväxt
Dig själv om tio år: Ännu bättre jobb, mer pengar, familj.

RSS 2.0